tiistai 23. helmikuuta 2016

Mökkiremppa


Nyt täällä alkaa näkyä myös vähän mökkiremppaa. Vuosi sitten saatiin vuokralle kiva mökki Hirvensalosta. Vuokrakautta jatkettiin ja me aloitimme remointoimaan mökkiä. Harmi ettei ihan kaikesta tullut otettua kuvaa, että todella muistaa mitä oli ennen ja miten on jälkeen. No yksi kuva löytyi vanhasta pikkuhuoneesta, mihin ei mahtunut muuta kuin tämä kuvassa näkyvä vanha armeijan sänky. Huone oli siis tasan tarkkaan sen sängyn pituinen ja sivulle jäi noin metri muuta tilaa. Tämä huone tyhjennettiin, väliseinä purettiin ja tilalle tulee/tuli keittiö. Keittiön saimme ilmaiseksi (tori.fi), se vain piti käydä purkamassa. Asennus sujui melko hyvin, ainut isompi ongelma tuli vastaan, kun huomattiin että huone onkin niin matala ettei kaapisto sinällään mahdu sinne. Ei muuta kun 30 cm joka kaappia (ja ovet myös) lyhyemmiksi ja asennus onnistui. Lattiasta poistettiin vanha muovimatto, jolloin huomattiin että osa vanhoista lankuista oli jumin syömiä. Ne vaihdettiin ja piti koolauksia myös vähän lisätä. Päälle uudet lattialaudat ja pintaan harmaa maali. Projekti on vielä kesken, mutta hyvällä mallilla alkaa jo olla tämä huone. Myös viereinen veranta uusittiin. Kipsilevyt kattoon ja seiniin ja lattiaan uusi maali (siitä kuvat myöhemmin). Tapetit odottavat rullissaan seinille pääsyä. Mutta sitä ennen remontoidaan vielä makuuhuone. Siis se on aikoinaan toiminut keittiönä, mutta makuuhuone siitä tulee. Niin ja sähköt menevät myös uusiksi. Pieni pintaremontti ei sitten lopulta olekaan ihan niin pieni mitä aluksi ajateltiin. Pahoittelen kuvien huonoa laatua, kännykällä nopsaan napattuja.
Tämä huone toimi lähinnä romuvarastona. Nyt etualalla vähän näkyvä seinä poistettiin ja tilalle alkoi kasvaa keittiö.

Tässä on näkymä kipsilevyjen asennuksen jälkeen. Tässä etualalla oikealla oli myös kaksi vanhaa kiinteää kaappia, mitkä saivat lähtöpassit. Tilalle tulee jääkaappi-pakastin (torista saatu) sekä siivouskaappi. 

Tätä asennusta ennen on huonot lankut vaihdettu ja lisätty koolauksia lattiaan. Sitten vaan uutta lankkua pintaan. 

Nyt on jo lattia valmis ja alakaapit paikoillaan. Ovet on vielä tämän jälkeen poistettu ja maalattu harmaiksi. 
Tässä näkymä vähän kauempaa verannalta kuvattuna. Keittiö näkyy siellä kauempana ja oikealla näkyy jääkaappi, minkä tilalla aikaisemmin oli kiinteä korkea kaappi.
Nyt on yläkaapitkin paikoillaan. Kulmakaapin molemmilla sivuilla olevat lokerikot saavat vielä uuden pinnan sekä pöytälevyt myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti